Simptome intime neplăcute? Testează-te acasă!
O zi reusita se poate transforma usor intr-o zi extrem de neplacuta atunci cand sanatatea noastra intima are de suferit. Rezervele de energie si buna dispozitie ne vor fi serios diminuate si ne-am putea confrunta chiar cu situatii destul de incomode. Totul din pricina unei banale infectii intime. Astfel, printre cele mai intalnite afectiuni intime care ne pot crea disconfort cel putin o data in viata se numara si o infectie urinara.
Cu toate ca oricine, la orice varsta, poate avea o infectie urinara, cele mai afectate sunt femeile, din cauza uretrei scurte care favorizeaza patrunderea bacteriilor din flora vaginala. De aceea, o astfel de infectie este favorizata de actul sexual, fiind o problema care apare de obicei dupa inceperea vietii sexuale. Principala cauza pentru aparitia acestor afectiuni o reprezinta, insa, bacteriile din intestinul gros. Acestea gasesc relativ usor o cale spre tractul urinar si ataca apoi vezica urinara si rinichii.
Statistic, una din doua femei dezvolta o infectie la nivelul aparatului urinar, iar diagnosticarea la timp este extrem de importanta pentru a ne redobandi sanatatea.
Exista cateva semne si simptome stanjenitoare prin care organismul tau iti transmite ca ceva nu este OK la nivelul cailor urinare. Nu le neglija. Daca simti din ce in ce mai des nevoia de a urina, daca ai dureri, usturimi sau arsuri in timpul urinarii, se poate sa fi contractat o infectie urinara.
De asemenea, o astfel de afectiune se poate manifesta si prin dureri lombare, dureri in zona inferioara a bazinetului, in partile laterale ale trunchiului sau sub coaste. Toate acestea sunt semnale pe care corpul tau ti le da pentru a te atentiona ca sanatatea tractului urinar are de suferit si trebuie sa iei masuri.
Un alt simptom este mirosul neplacut al urinei, insa urina isi poate modifica nu doar mirosul, ci si culoarea, devenind portocalie, rosie sau maronie, spre deosebire de urina usor galbuie, specifica unei persoane cu o stare de sanatate buna.
In functie de imunitatea fiecareia dintre noi, unele persoane pot fi chiar mai vulnerabile in fata acestor infectii; si pot prezenta simptome precum urina tulbure si chiar urina cu sange uneori. Chiar daca sunt mai rar intalnite, pot exista cazuri in care femeile cu o sensibilitate accentuata pot sa aiba pierderi involuntare de urina, greturi si varsaturi sau frisoane si febra, acestea doua din urma nefiind insa specifice infectiiilor urinare. Prin urmare, intrucat pot fi asociate cu infectiile in general, e bine sa te testezi, pentru a sti sigur despre ce afectiune este vorba. Doar asa poti urma tratamentul potrivit.
Neglijate, infectiile urinare pot sa afecteze grav rinichii si capacitatea lor de functionare, precum si vezica biliara. De aceea, e important sa afli din timp un diagnostic corect, care sa te ajute sa urmezi tratamentul adecvat. Cel mai bine este sa faci un test imediat ce simti ca ceva este in neregula. Scapi astfel de nelinisti si eviti complicatiile. Netratate prompt si corect, infectiile urinare pot determina afectiuni cronice sau insuficienta renala pe toata durata vietii.
Daca ai observat unul sau mai multe dintre aceste simptome, nu amana nici o clipa investigarea starii tale de sanatate. Aparatul tau urinar ar putea fi afectat de una dintre cele trei tipuri de infectii urinare: uretrita, cistita sau pielonefrita.
Vestea buna e ca poti afla rapid un diagnostic sigur, chiar la tine acasa, folosind Testul de infectii urinare Veneris. Are o precizie de peste 99% si este singurul test care depisteaza rapid infectia prin masurarea a patru parametri semnificativi in urina: leucocite, nitriti, proteine si sange.
De asemenea, poate identifica atat infectiile tractului urinar inferior (cistita), precum si cele ale tractului urinar superior (pielonefrita). Se gaseste in peste 1000 de farmacii din intreaga tara si este unisex; astfel ca poate fi utilizat si de catre barbati. Va asigurati astfel ca sunteti OK amandoi; pentru a va bucura din plin de satisfactiile unei relatii sanatoase.
Orice schimbare a starii de sanatate ai observat la tine, nu sta pe ganduri. Fie ca simti un disconfort la urinare sau ai sesizat ca urina si-a modificat culoarea si mirosul, testeaza-te! E foarte simplu, mai ales ca nu trebuie sa treci prin experienta stanjenitoare de a merge la un cabinet medical. Poti afla in doar cate minute daca trebuie sau nu sa urmezi un tratament. Cere la farmacie Testul Veneris si tine sub control sanatatea ta intima; fara ca nimeni altcineva sa afle. Stii doar tu si depinde doar de tine sa fii bine.