Simptome intime neplăcute? Testează-te acasă!
Iata cateva dintre cele mai interesante statistici despre sex!
1. Te confrunti cu o boala venerica?
Cel putin 50% dintre persoanele active sexual, femei si barbati, se vor confrunta intr-un anume punct al vietii sexuale cu HPV. HPV-ul (human papilloma virus) poate sa afecteze persoanele active sexual in doua feluri: HPV cu risc scazut, ce cauzeaza disconfort la nivel genital; veruci si o stare generala de rau, si HPV cu risc ridicat, ce poate conduce la aparitia cancerului cervical si altor cancere.
In 90% dintre cazuri, sistemul imunitar al organismului va lupta impotriva HPV-ului. In celelalte 10% procente este necesar tratamentul medical.
Afla mai multe despre testele rapide pentru depistarea infectiilor genitale AICI.
2. ..oare ce mai e nou pe Facebook?
Nu, se pare ca primul lucru pe care oamenii il fac dupa sex nu este imbratisatul. Conform unui sondaj online realizat de un site international de electronice, retrevo.com, aproximativ 36% dintre respondentii sub 35 de ani au admis ca imediat dupa sex intra online pentru a-si verifica newsfeed-ul de Facebook.
3. Care este numarul tau?
Conform unui sondaj realizat in 2011, printre adulti cu varsta intre 29-59 de ani, femeile au, in medie, in jur de 4 parteneri sexuali pe parcursul vietii sexuale, iar barbatii in jur de 7.
4. Prieteni cu beneficii?
Se pare ca doua treimi dintre studenti s-au angajat la un moment dat intr-o relatie de tip „prieteni cu beneficii”; argumentand ca motiv principal lipsa necesitatii implicarii in relatie.
5. ..O?
Desi in jur de 75% dintre barbati ajung la orgasm in cadrul unui act sexual; doar 29% dintre femei au raportat acelasi lucru. Ba mai mult, cele mai multe femei nu pot ajunge la orgasm doar prin penetrare, au nevoie si de stimulare clitoridiana.
Cu toate acestea, orgasmul la femei este cu aproximativ 14 secunde mai lung decat la barbati. In medie, orgasmul feminin dureaza 20 de secunde.
6. Cand ti-ai inceput viata sexuala?
Se pare ca varsta medie la barbati este de 16,9 ani, iar la femei de 17,4. Un nou studiu a revelat faptul ca decizia de a-ti incepe viata sexuala poate fi influentata genetic; persoanele mai impulsive au tendinta de a lua decizii mai rapide si de a-si incepe viata sexuala la o varsta mai frageda.
7. Adolescentii si sexul
Posibilitatea ca un adolescent de liceu sa-si inceapa viata sexuala creste cu fiecare an. Astfel, de la un procent de 32% in clasa a 9-a, in clasa a 12-a, procentul ajunge pana la 62%.
De asemenea, se pare ca foarte multi adolescenti prefera sexul oral chiar inainte de a fi avut contact sexual cu penetrare.
Aproximativ 51% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani au avut un contact sexual oral inainte de prima experienta propriu-zisa.
8. Cat sex facem intr-un an?
Desigur, nu exista un numar corect pentru cat de des ar trebuie sa facem sex. Fiecare cuplu este diferit; dar specialistii estimeaza ca numarul mediu al partidelor sexuale; intr-un an este de aproximativ 100-105. Conform acestora, sexul genereaza sex. Astfel, cuplurile care fac sex cel putin o data pe saptamana vor fi mai dispusi sa lase pasiunea sa-i copleseasca mai des…
9. Iubirea de-o vara…
90% dintre americani si 75% dintre francezi au recunoscut ca au trait macar o data in viata o iubire sezoniera, de vara. Cu toate acestea, doar 8% dintre cei intervievati in cadrul sondajului realizat in 2010 au mentionat ca iubirea de-o vara s-a transformat intr-o relatie de lunga durata sau chiar casatorie.
Totodata, se pare ca vara este momentul in care spiritul de aventura se impleteste cu…ispita, conform unei statistici despre sex. 40% dintre persoanele chestionate au mentionat ca si-au inselat partenerii in timpul verii.